torsdag 10 mars 2011

Fajitasbiffar och ris

Min matvecka igen... Idag skulle det göras något spännande med köttfärs... Hur kul är det?

Det blev en lyckad middag (men tösen föredrog att bara äta riset och gurkan...) Kent och jag tjabbar om vem som ska få den största matlådan.

Blanda ett ägg med 2 msk fajitaskrydda och salt, blanda i lite tacosås. Vispa ihop något.
Rör ner köttfärsen (ca 500gr). Gör biffar av detta och bryn dem i stekpanna.
Placera biffarna i en ugnsfast form.

Blanda ihop 5dl grädde, resten av fajitaskryddan och salt och även här lite tacosås. (jag extrakryddade med lite tacokrydda och peppar för jag ville ha lite mer smak i såsen). Denna blandningen häller du över biffarna och ställer in detta i ugnen på 200 grader.

Nu passar du på att koka upp vatten till pasta eller varför inte ris... lagom till det är färdigt så är nog biffarna och såsen i ugnen klart... Bara att servera och avnjuta!

Smaklig spis!

1 kommentar: